Head uut õppeaastat, õpilaste vahetust ja  töökohti lõpetanutele!

2024/2025 õppeaasta on hooga käima läinud. Pärnu Saksa Tehnoloogiakoolis alustas õppimist ühtekokku 43 õpilast, kes alustavad teadmiste omandamist automaatiku, sisetööde elektriku ja kujundaja erialal. Kokku kandideeris kooli õppima 67 inimest. Kõige rohkem sooviavaldusi laekus sisetööde elektriku erialale, kokku 35 avaldust. Vastuvõtukatsetel tuli õpilaskandidaatidel end proovile panna erialatestis ja vestlusel, millede tulemusena valiti  välja parimad.

Tasub mainida, et kandidaatide avaldustest nähtub, et enim leiti infot kooli ja õppimisvõimaluste kohta kooli kodulehelt. Populaarseks infokanaliks on ka sõbrad ja tuttavad.  Uue õppeaasta algus toob kaasa palju uusi väljakutseid ja võimalusi nii õpilastele kui ka õpetajatele. Seoses Erasmus+ õpirände akrediteeringuga on ees praktikavõimalused Saksamaal, Portugalis ja Itaalias. Õpetajatel on võimalus osa võtta töövarjutamisest välisriikides.

Enne veel kui uus õppeaasta sai alata, saatsime teele 13 sisetööde elektriku eriala lõpetajat. Kaks aastat kestnud õpingud on selja taga ja kooli lõputunnistus taskus. Õpilaste pühendumust ja kooli kvaliteetset õpet ilmestab ka tõsiasi, et kutseeksami sooritasid edukalt 86% sooritajatest.

Foto näitab, et interaktiivse graafika kujundajatel algab tõsine töö juba sissejuhatavas tunnis. Uusi õppureid jälgib juhtõpetaja Andres Adamson esialgu kaugemalt.